Mijn vrouw Madeleine is een zeer gepassioneerd fotografe en maakt ook veel digitale schilderijen. Een techniek, die in Nederland nog niet zo bekend is. Ze is op deze gebieden autodidact en als ze ergens voor gaat, dan besteedt ze ook veel tijd aan het ontdekken van mogelijkheden om haar doel te bereiken.

 
 Haar werk is dan ook niet onopgemerkt gebleven. In b.v. het gerenommeerde fotoblad " Zoom " zijn al meerdere artikelen over haar verschenen. Ook heeft ze al meerdere prijzen gewonnen. Een expositie van haar digitale schilderkunst in het "Parfum Museum " had ook het nodige succes.

Wilt u wat van haar werk bekijken, dan is hier een link:   

 

  


 

 

"De houtdraaier" uit Bodegraven is een ambachtelijke houtdraaierij, die uit puur enthousiasme voor hout ontstaan is. Eigenaar Cor Doornekamp is een veelzijdig vakman, die veelal zijn machines zelf bouwt. Dit zijn geen normaal bestaande machines. Wat dacht U van een draaibank, waarop werkstukken van zo'n 20 meter lang en ruim 2 meter in diameter gedraaid kunnen worden.
U leest het goed, ik heb het over meters! Ook zag een gigantische 3D freesbank, naar eigen ontwerp het levenslicht.
Al deze machines zijn volledig computer bestuurd.

Zelf kom ik uit de automatisering van draai- en freesbanken en heb tal van bedrijven gezien, maar wat Cor gemaakt heeft overtreft je stoutste verwachtingen. Ik durf zonder schroom te stellen dat "de houtdraaier" één van de meest unieke houtdraaierijen in Europa is en misschien wel in de hele wereld.

 


De houten pop op de middelste foto is 10 meter hoog en volledig op de zelf ontworpen en gebouwde 3D freesmachine gemaakt. Het hout hiervoor wordt ook in eigen beheer verlijmd om tot deze grote formaten te komen. Alleen dit al is een vak op zich, welke Cor en zijn medewerkers tot in detail beheersen.
 


Het is absoluut de moeite waard de site te bekijken.